VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pagina web controlezfactura.gov.md, lansată. Spînu: Sfaturi mici, dar care aduc economii mari

Pagina web controlezfactura.gov.md a fost lansată în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Potrivit ministrului, pe această pagină web cetățenii pot găsi informații despre cum să economisim resursele energetice, dar și acțiunile pregătite de guvernare pentru a face față crizei.

”Continuăm Campania națională pentru consumul moderat de energie – „Pot controla factura”. Suntem conștienți cu toții că trecem printr-o perioadă în care este esențial să consumăm responsabil energia electrică și energia termică, mai ales în orele de vârf între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00. În acest sens, a fost creată o pagină cu sfaturi mici, dar care aduc economii mari – https://controlezfactura.gov.md/”, a anunțat Spînu.

Pe site-ul controlezfactura.gov.md puteți găsi:

  • Planul Guvernului de pregătire pentru sezonul de încălzire 2022-2023, care țintește inclusiv reducerea consumului de gaze cu 15% la nivel național.
  • Sfaturi simple pentru a reduce consumul de energie electrică, energie termică, resursele de apă și combustibil.
  • Detalii despre compensațiile care vor fi acordate de Guvern în factură și modul în care puteți depune cerere.
  • Informații despre rezervele de gaze naturale pe care le facem și conectarea la încălzire a școlilor și grădinițelor.
  • Modalități de economisire a energiei prin investiții în tehnologii noi.

Campania națională pentru consumul moderat de energie în Republica Moldova „Pot controla factura” este realizată de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.