VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a primit un lot de medicamente de peste 330 de mii de dolari, oferit de Japonia

R. Moldova a recepționat astăzi un lot de medicamente pentru tratamentul tuberculozei drogrezistente în valoare de 330.533,69 de dolari donat de Guvernul Japoniei. Potrivit Ministerului Sănătății, donația va asigura accesul la tratament atât pentru cetățenii țării noastre, cât și pentru refugiații din Ucraina.

La evenimentul de transmitere oficială au participat Angela Paraschiv, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Excelența Sa, Yamada Yoichiro, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Viorel Soltan, șeful Departamentului Sprijin pentru Țări și Comunități pentru Impact, Parteneriatul Stop TB, Geneva și Doina Rusu, directoarea Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.

Donația cuprinde cinci tipuri de medicamente, care acoperă 50 de cursuri de tratament, destinate adulților și șase tipuri de medicamente pentru zece cursuri de tratament, destinate copiilor. Lotul de preparate include forme de medicamente pentru copii, care sunt mai ușor de administrat și permit o dozare mai precisă.

În Republica Moldova a fost aprobat Programul național de răspuns la tuberculoză pentru anii 2022-2025, care are drept scop majorarea ratei de vindecare în rândul pacienților, îmbunătățirea accesului la tratament pentru toți cetățenii, reducerea incidenței tuberculozei cu 50% și a mortalității cu 75%, comparativ cu anul 2015.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.