VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CMC s-a întrunit în prima ședință: a fost validat mandatul primarului general și al consilierilor

Noul Consiliu Municipal Chișinău, ales pe 5 noiembrie, s-a întrunit astăzi în prima ședință din acest mandat, cea de constituire. Ședința a fost prezidată conform legislației de cel mai în vârstă consilier, asistat de cel mai tânăr ales local prezent la ședință. Este vorba despre consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate, Galina Dragan și Daniel Rotaru.

În cadrul ședinței a fost validat mandatul primarului Capitalei, Ion Ceban și mandatele celor 51 de consilieri locali aleși. Conform rezultatelor scrutinului local general din 05 noiembrie, Partidul Mișcarea Alternativa Națională și PAS au câte 20 de consilieri. Partidul Socialiștilor are 6 mandate, iar Partidului Comuniștilor 2 mandate. Partidul politic „Renaștere”, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul politic Partidul Nostru au câte un consilier în CMC.

Prezent la eveniment, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că societatea a obosit de certuri, scandaluri și acuzații nefondate și așteaptă să fie realizate cât mai multe lucruri.

„Voi face tot posibilul ca să fiu primarul absolut al tuturor locuitorilor. Și așa cum am discutat cu mulți dintre dumneavoastră, din toate partidele politice. Oamenii ne-au votat și ne-au acordat încredere ca să furnizăm rezultate. Este ceea ce oamenii așteaptă cel mai mult. La fel, așteaptă de la noi responsabilitate, maturitate politică, profesionalism, implicare dedicație și muncă. Muncă mult pentru rezolvarea sutelor de probleme pe care le avem în oraș”, a notat edilul.

Lilian Carp, consilier ales pe listele PAS, a menționat că în cadrul Consiliului trebuie discutate problemele orășenilor. „Dacă ne pasă de Chișinău, și nu doar de ceea ce înseamnă politică, trebuie să ne așezăm la o masă și să discutăm de fapt cum trebuie să arate orașul Chișinău, despre felul  cum trebuie construit și despre ce trebuie să facem și cum să comunicăm”, a declarat fostul candidat la funcția de primar al capitalei.

Igor Dodon, ales consilier pe listele Partidului Socialiștilor, a declarat că toți sunt diferiți, inclusiv ca viziuni și ideologii, însă alegerile s-au finalizat. Oamenii așteaptă lucruri bune pentru Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.