VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție la ce cumpărați! Maioneză cu mucegai, în rețelele de comerț din țară

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) retrage din comerț loturile de maioneză „Provensal”, cu fracția masică de grăsime 67%, 1/250 ml,  producător ÎM ”ALIMCOM” SA.

Potrivit ANSA, cauza înlăturării de pe piață a produsului alimentar este prezența mucegaiului sub capacul ambalajului.

Operatorul din domeniul alimentar ÎM ”ALIMCOM” SA, în conformitate cu Legea nr. 306/2018 privind siguranța alimentelor, va retrage de la distribuitori și din rețelele de comerț  loturile de maioneză ”Provensal”, cu fracția masică de grăsime 67%, 1/250ml, ambalaj pet, cu data fabricării 09.11.2023 și 14.11.2023”, anunță ANSA.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: Maioneză ”Provensal”, cu fracția masică de grăsime 67%, 1/250 ml, ambalaj pet

Data fabricării: 09.11.2023  și 14.11.2023

Producător: ÎM ”ALIMCOM” SA

Motivul retragerii: Prezența mucegaiului sub capacul ambalajului

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț, de unde au fost procurate. În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea și reducerea riscurilor asupra sănătății umane. Operatorii care nu au luat măsuri de retragere a acestora de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, anunță ANSA.

Totodată, Agenția îndeamnă consumatorii care au depistat produse neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, să depună petiție la subdiviziunile teritoriale ANSA , la numărul unic 0(22) 26 46 43;  Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.