VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Datele băncilor privind creditarea agricultorilor, evaluate mâine de comisia specială a Ministerului Agriculturii

Comisia specială pentru analiza problemelor fermierilor va evalua mâine primele date ale băncilor și companiilor de micro-finanțare privind creditarea agricultorilor. Comisia, din care fac parte reprezentanții mai multor structuri de stat, inclusiv ai ministerelor Agriculturii și Finanțelor, se va întruni în ședință la ora 15.00.

În baza informațiilor, membrii Comisiei vor putea formula propuneri de soluționare a problemelor invocate.

Amintim, acum o săptămână, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că a avut întâlniri cu reprezentanții băncilor și cu importatorii de imputuri pentru a stabili primele căi de susținere pentru fermieri.

”Să stabilim lista până la ultimul agent care are credite la bănci, ulterior să stabilim câți din ei, procentual, în ultimii cinci ani au intrat în incapacitate de plată sau nu și-au putut onora obligațiunile și, totodată, să stabilim din ce perioadă li se trag problemele. Trebuie să recunoaștem că fost și investii iraționale în cazul unor fermieri, au făcut greșeli de plănuire a afacerii, trebuie de venit cu răspunsuri foarte țintite și de stabilit din ce motiv fiecare agricultor a ajuns în incapacitate de plată”, a declarat Vladimir Bolea.

Pe de altă parte, demnitarul a precizat că autoritățile centrale nu pot susține moratoriul de trei luni cerut de Asociația ”Forța Fermierilor” pentru penalitățile și datoriile față de bănci și alți creditori, deoarece „nu există nicio formă legală pentru a veni cu o astfel de susținere”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.