VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin nu renunță la planurile de a ocupa sud-estul Ucrainei, inclusiv Odesa

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, nu renunță la planurile sale de a ocupa toate regiunile de sud-est ale Ucrainei, inclusiv Odesa, pe care le consideră ”de drept” ale Rusiei din punct de vedere istoric. „Odesa e oraș rusesc, toți știu asta”, a declarat Vladimir Putin în cadrul conferinței-maraton, prima organizată de la invazia Ucrainei.

„Întreaga regiune de sud-est a Ucrainei a fost întotdeauna pro-rusă, pentru că acestea sunt teritorii istorice ale Rusiei. Turcia este foarte conștientă că întreaga regiune a Mării Negre a devenit parte a Rusiei ca urmare a războaielor ruso-turce. Ce legătură are Ucraina cu asta? Nu are nicio legătură. Nici Crimeea și nici întreaga regiune a Mării Negre. Odesa este în general un oraș rusesc. Toată lumea știe bine acest lucru. Au inventat tot felul de prostii istorice, iar după destrămarea URSS toți ne-am împăcat cu acest gând. Lenin a predat toată Ucraina în timpul formării Uniunii Sovietice. Ne-am împăcat cu asta după prăbușirea URSS și am fost gata să trăim într-o astfel de paradigmă. Dar această regiune, sud-estul Ucrainei, este pro-rusă”, a declarat Putin.

Președintele rus a mai precizat că nu este pregătit pentru concesii față de Ucraina. Dimpotrivă, Putin a precizat că situația de pe fronturile din Ucraina se îmbunătățește pentru armata rusă și nu vede nevoia să revendicările inițiale transmise Kievului.

„Obiectivele în sine rămân aceleași – „denazificarea” și „demilitarizarea” Ucrainei, precum și „statutul său neutru””, a mai adăugat Vladimir Putin.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.