VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O candidata la CSM a promovat evaluarea reluată a Comisiei Pre-Vetting

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată a judecătoarei Aliona Miron, candidată la funcția de membră în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit Comisiei, candidata a promovat evaluarea reluată, în sensul în care corespunde criteriilor de integritate etică și financiară. Decizia a fost transmisă astăzi candidatei și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Aliona Miron are la dispoziție 48 de ore să informeze Comisia dacă acceptă sau se opune publicării. În lipsa notificării, decizia va fi plasată pe pagina web a Comisiei, într-o formă depersonalizată, în limbile română și engleză. Candidata nu a fost audiată în cadrul evaluării reluate, întrucât Comisia a luat decizia de promovare, în conformitate cu art. 19 lit. c) din Regulamentul de organizare și funcționare al Comisiei”, anunță Comisia Pre-Vetting.

Judecătoarea Aliona Miron a fost evaluată repetat după ce, la 1 august 2023, Curtea Supremă de Justiție a anulat mai multe decizii de evaluare a Comisiei Pre-Vetting și a dispus re-evaluarea candidaților. Din cei 21 de candidați în proces de re-evaluare, o candidată a promovat, trei nu au promovat evaluarea reluată, iar o candidată s-a retras din concurs în timpul evaluării reluate. În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 16 candidați pentru funcția de membru în CSM și evaluarea inițială a unui candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.