VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pe străzile din Bălți vor circula 22 de troleibuze noi

22 de troleibuze cumpărate pentru locuitorii municipiului Bălți vor fi scutite de taxe vamale. Mijloacele de transport vor fi cumpărate din Ucraina și urmează să ajungă în curând în țara noastră.

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de lege privind introducerea în Republica Moldova a unor unități de transport electric. Troleibuzle noi, cu parcurs autonom de cursă lungă, vor costa 5,8 milioane de euro. Troleibuzele urmează să circule în Bălți, dar și să conecteze orașul cu satele Corlăteni, Elizaveta și Răuțel.

Totodată, în municipiul Bălți urmează a fi modernizat iluminatul stradal.

Aceste investiții vor fi finanțate din creditul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în sumă de 4,6 milione de euro şi din grantul Fondului de investiţii pentru vecinătate al Uniunii Europene în valoare de 2,4 milioane de euro.

Proiectul de lege urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.