VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin le dă bani ucrainenilor care-și părăsec țara pentru a se muta cu traiul în Rusia

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret conform căruia introduce beneficii financiare pentru persoanele care părăsesc Ucraina și așa zisele republici populare Donețk și Lugansk pentru a pleca în Rusia. Documentul se referă și la persoanele care au intrat în țară după 18 februarie, dar nu au fost recunoscute drept refugiați. Potrivit Ria Novosti, plățile sunt programate începând cu 1 iulie.

Astfel, potrivit decretului semnat de Putin, pensionarii și persoanele cu dizabilități vor beneficia, lunar, de pensii și plăți sociale în valoare de 10 mii de ruble rusești, echivalentul a 3200 de lei moldovenești.

Persoanele cu dizabilități din grupa I, copiii cu dizabilități și persoanele cu vârsta de peste 80 de ani vor primi, suplimentar, câte 3 mii de ruble (960 de lei), în timp ce veteranii de război vor ridica lunar 5 mii de ruble, sau aproximativ 1600 de lei.

Femeile însărcinate vor beneficia de plăți unice în valoare de 10 mii de ruble, iar cele care vor aduce pe lume un copil în Rusia vor ridica 20 de mii de ruble, adică aproximativ 3 200 și, respectiv, 6 400 de lei.

În Decret se precizează că plățile vor fi efectuate pentru cetățenii Ucrainei și pentru autointitulatele Republici Populare Donețk și Lugansk, două entități separatiste susținute de Rusia din estul Ucrainei, pe care Moscova le-a recunoscut ca fiind independente în februarie, acțiune condamnată de Ucraina și de Occident.

Anterior, Putin a ordonat ca fiecare persoană care a sosit în Rusia din Donețk și Lugansk să primească o plată de 10 mii de ruble.

În document se precizează că plățile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.