VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Putin bate în retragere. „Nimeni nu poate câștiga războiul nuclear”

Nimeni nu poate câștiga un război nuclear, afirmă Vladimir Puțin într-o scrisoare către participanții la o conferință ONU, scrie Reuters.

„Spunem că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că el nu ar trebui să fie niciodată dezlănțuit. Suntem pentru o securitate egală și indivizibilă pentru toți membrii comunității internaționale”, a spus Putin.

Îngrijorările la nivel internațional cu privire la riscurile crescând ale unui război nuclear s-au accentuat după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie. Într-un discurs la acel moment, Putin a făcut referire la arsenalul nuclear al Rusiei și a amenințat lumea să nu se implice în războiul sângeros pe care-l duce împotriva Ucrainei.

Războiul din Ucraina a accentuat tensiunile geopolitice la niveluri nemaivăzute după Războiul Rece. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, spunea, în martie că posibilitatea conflictului nuclear, care odinioară era neconceput, există acum din nou.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.