VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Socialistul Vlad Batrîncea, depistat de ANI cu o diferență de peste 700 de mii de lei între venituri și cheltuieli

Inspectorii Autorității Naționale de Integritate (ANI) au depistat mai multe neregului și neconcordanțe în declarația deputatului socialist, Vlad Batrîncea. Potrivit actului de constatare al ANI, au fost stabilite diferențe între venituri și cheltuieli de peste 700 de mii de lei și o donație cu multe neclarități din partea mamei sale, în valoare de 20 de mii de euro.

Deputatul a prezentat explicații pentru situațiile în care au existat dubii, dar verificarea acestora nu a eliminat neclaritățile apărute.

ANI a anunțat că începe procedura de încasare în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

În cazul în care se va confirma existența averii nejustificate, Batrîncea riscă să fie decăzut de drepturile de a mai exercita mandatul de deputat  și orice altă funcție de demnitate publică, pe o perioadă de trei ani.

„Se decade dl Vlad Batrîncea din dreptul de a mai exercita mandat de deputat, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții elective, pe o perioadă de trei ani de la data încetării mandatului sau de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori de la data rămânerii definitive și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate, cu înregistrare a mențiunii în Registrul de Stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică” se menționează în actul de constatare al ANI.

Actul ANI poate fi contestat de Vlad Batrîncea la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.