VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Municipalitatea va iniția un nou program de sprijin a populației vulnerabile din capitală

Primăria municipiului Chișinău va elabora un program municipal de prestare a serviciilor medico-sociale cetățenilor. Inițiativa va fi realizată prin intermediul asociațiilor medicale teritoriale în comun cu subdiviziunile teritoriale de asistență socială din Chișinău și va fi destinat păturilor social-vulnerabile ale populației.

Subiectul privind sprijinul acestei categorii de populație a fost discutat în cadrul unei ședințe convocate la Primărie, cu participarea reprezentanților instituțiilor din subordinea Direcției generale asistență medicală și socială.

Participanții au dezbătut prioritățile viitorului program de prestare a serviciilor medico-sociale persoanelor vulnerabile, necesitatea realizării acțiunilor de prevenție și promovare a îmbătrânirii active, precum și a colaborării eficiente între domeniul medical și social la nivel teritorial.

În context, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a comunicat audienței că printre sarcinile de bază stabilite autorităților de profil este cartografierea tuturor serviciilor medicale și sociale oferite beneficiarilor. „Ulterior aceasta va fi o componentă a unui program mai amplu de sprijin a populației. Vom dezvolta un șir de servicii, iar aceste activități vor avea un impact benefic asupra locuitorilor din municipiu Chișinău. Este vorba și despre educarea pentru sănătate și susținerea socială pentru diverse categorii de populație”, a menționat viceprimarul.

La rândul său, Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială a precizat că acest program, care va fi orientat către toate persoanele social-vulnerabile din municipiu, va avea la bază și conceptul promovat de Organizația Mondială a Sănătății privind asistența medico-socială. De asemenea, autoritatea municipală de profil va ajusta serviciile medicale cu cele sociale, cu accent pe modul sănătos de viață.

Programul municipal de prestare a serviciilor medico-sociale destinat păturilor social-vulnerabile ale populației va fi lansat până la finele anului curent, după aprobarea de Consiliul Municipal Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.