VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Putin a ordonat denunţarea de către Rusia a Tratatului privind Forţele Armate Convenţionale în Europa 

Rusia va "denunţa" în mod oficial Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale în Europa (CFE), din care şi-a suspendat participarea încă din 2015, potrivit unui decret semnat miercuri de preşedintele Vladimir Putin, informează agenţia TASS.

Tratatul, semnat la Paris la 19 noiembrie 1990, reglementa numărul de forţe desfăşurate de ţările Pactului de la Varşovia şi NATO.

Printr-un decret semnat miercuri, Vladimir Putin l-a desemnat pe ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov, drept reprezentantul său oficial pe durata procedurilor de denunţare oficială a tratatului de către parlamentul rus. 

Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale în Europa (CFE), semnat în 1990, a fost modificat în 1997, ca urmare a extinderii NATO. Rusia, care deja anunţase în 2007 un moratoriu pentru punerea în aplicare a termenilor acordului, şi-a suspendat la 11 martie 2015, la un an de la anexarea ilegală a Crimeei, participarea la reuniunile Grupului consultativ comun privind Tratatul CFE. Din punct de vedere juridic, însă, ea a continuat să fie parte a Tratatului, iar interesele Rusiei în cadrul Grupului consultativ comun au fost reprezentate de Belarus.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.