VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Proiecte de 15 mil. de lei pentru localitățile din Zona de Securitate

În acest an, vor fi alocate 15 milioane de lei pentru finanțarea a 26 de proiecte pentru localitățile din Zona de Securitate. Investițiile sunt prevăzute în Programul activităților de reintegrare a Republicii Moldova pentru 2023, aprobat astăzi de Guvern.

 ”Au fost selectate și vor fi implementate 11 proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, 7 proiecte de reparație și dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, 7 proiecte de amenajare a zonelor de agrement și altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea activității delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control”, se arată în comunicatul executivului.

În perioada 2011-2022, au fost implementate 12 programe guvernamentale de reintegrare a țării, cu realizarea a 518 de proiecte, în valoare de peste 160 de milioane de lei, având drept obiectiv soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate, dezvoltarea comunitară durabilă, realizarea dezideratului de reintegrare a țării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.