VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSDE, supus presiunilor partidului de la putere. Formațiunea lansează o campanie de sesizare a partenerilor și ambasadorilor

Partidul Social Democrat European lansează o amplă campanie de informare a partenerilor politici ai formațiunii și a misiunilor diplomatice privind presiunile la care este supus PSDE din partea partidului de guvernare.

Conducerea și membrii PSDE au organizat o conferință, în care au vorbit despre atacurile la care este supusă formațiunea din partea partidului de guvernare, scopul cărora este de a slăbi partidul.

„În pofida presiunilor guvernării, PSDE a obținut un scor foarte bun la alegerile locale generale, clasându-se pe locul 3 și demonstrând că este o forță politică care are un cuvânt greu de spus, cu primari și aleși raionali și locali apreciați de oameni pentru rezultate, nu pentru vorbe”, se arată în mesajul formațiunii.

„Chiar dacă PAS declară sus și tare că susține vectorul european și permanent condamnă partidele de stânga pro-ruse, totuși, la nivel local, PAS a creat coaliții cu partidele pro-Kremlin, în raioane unde puteau să facă coaliții proeuropene cu partidele care susțin vectorul european și occidental de dezvoltare a țării. Refuzul de a coaliza cu proeuropeni la nivel de Consilii raionale pentru a crea majorități face parte din planul obscur de a distruge partidele proeuropene din Republica Moldova”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

Politicianul susține că PAS, folosind resursele administrative, banii din buget, inclusiv din fondurile europene și Programul „Satul European”, exercită presiuni asupra primarilor și aleșilor PSDE, ca să migreze la partidul de guvernare, condiționând acordarea banilor europeni pentru dezvoltarea localităților. Ultimul caz de acest fel a fost cel al aleșilor locali social-democrați din raionul Hâncești.

„În legătură cu atacurile și presiunile PAS și reieșind din faptul că PSDE este parte a familiei politice europene, formațiunea lansează o Campania amplă de informare a partenerilor săi politici despre abuzurile PAS, orientate împotriva democrației și valorilor europene, împotriva social-democraților din Republica Moldova”, a subliniat Ion Sula.

De asemenea, PSDE va informa corpul diplomatic și organizațiile internaționale acreditate în Republica Moldova despre aceste atacuri grave și antidemocratice ale guvernării PAS, care pun de fapt în pericol parcursul european de dezvoltare a țării.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.