VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Grecia și România vor oferi experiență R. Moldova în parcursul european în cadrul unui memorandum, semnat la Atena

R. Moldova, Grecia și România au semnat un memorandum privind susținerea parcursului european al Chișinăului, document semnat în cadrul Reuniunii trilaterale a președinților comisiilor afaceri externe din cele trei state, care a avut loc la Atena.

Semnatarii Memorandumului de înțelegere au reiterat angajamentul pentru un viitor în Uniunea Europeană, inclusiv în contextul procesului de integrare în UE a Republicii Moldova. Documentul va facilita crearea unui mecanism de schimb de informații și cooperarea în domenii de interes comun. „Memorandumul va pune baza pentru implementarea mai multor programe europene de cooperare între parlamentele naționale în colaborare cu experți internaționali în cadrul cărora vor fi identificate sectoarele cheie în care Republica Moldova necesită suport așa încât vor fi create programe specifice acestor nevoi. În acest fel, procesul integrării europene și consolidarea capacităților administrative va beneficia de expertiza Greciei și României și va ajuta la realizarea cu succes a dezideratului strategic al Moldovei – integrarea europeană”, a menționat vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman.

De asemenea, în cadrul evenimentului, delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului elen și președintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Ioannis Plakiotakis. Discuțiile s-au axat pe avansarea în parcursul european al Republicii Moldova, precum și pe suportul acordat de autoritățile elene țării noastre. „Anul 2023 a fost un an al intensificării fără precedent a colaborării bilaterale. Un exemplu fiind decizia autorităților elene de a deschide o ambasadă la Chișinău, care va fi în curând inaugurată. De un an de zile a intrat în vigoare Acordul de Securitate Socială și domnul Plakiotakis a relevat reputația foarte bună pe care moldovenii o au în Grecia, contribuind la prosperitatea și dezvoltarea societății grecești”, a adăugat vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman.

La Atena, delegația Parlamentului Republicii Moldova a avut discuții cu deputații din Grupul de prietenie cu Republica Moldova al Parlamentului Greciei și cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.