VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Propagandist rus face apel cinic pentru recrutarea tinerilor de 18 ani: „Nu va trebui să plătim pensii pentru văduve și copii”

Fostul membru al Consiliului Public din cadrul Ministerului Culturii al Federației Ruse, bloggerul Dmitri „Goblin” Pucikov, regretă că armata contractuală a Rusiei este prea mică. Acesta susține că trebuie trimiși cât mai mulți tineri de 18 ani pe frontul din Ucraina, deoarece moartea lor nu ar costa atât de mult statul și „nu va trebui să plătim pensii pentru văduve și copiii orfani”.

Potrivit estimărilor sale, 150.000 de soldați nu pot ține frontul și nu pot merge înainte în Ucraina. „Va trebui să facem o armată populară normală, în care toți cei apți trebuie să servească. Să servească cel puțin 2 ani, iar în marină – 3″, a spus el.

Vorbind despre situația actuală de pe front, propagandistul a recunoscut că forma fizică a „mobilizaților” de 40 de ani este departe de definiția unei „persoane sănătoase”. Din cauza dependenței lor de alcool și a refuzului privind activitățile fizice, ei sunt inutili pe câmpul de luptă.

„Militari de 18 ani trebuie trimiși pe front pentru a participa la ostilități. Nu trebuie chemați bărbați de 40 de ani, care au studii superioare, afaceri, soție, copii și a căror moarte pe front va face necesar plata unei pensii pentru soție și așa mai departe. Copiii ar trebui să intre în armată și să fie trimiși pe front ”, a rezumat Pucikov.

Ministerul rus al Apărării a anunţat la 28 octombrie încheierea mobilizării parțiale decretate pe 21 septembrie de preşedintele Vladimir Putin pentru consolidarea armatei ruse în campania militară împotriva Ucrainei. 

Totodată, activiștii pentru drepturile omului din Federația Rusă susțin că nu au văzut un ordin cu semnăturile oficialităților privind o încetare reală a mobilizării. Bărbații ruși continuă să primească citații.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.