VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Promo-LEX a constatat 41 de incidente în secțiile de votare și în preajma acestora

Asociația Promo-LEX anunță că observatorii organizației au constatat până acum 41 de incidente în birourile electorale și în preajma secțiilor, cele mai multe se referă la fotografierea buletinelor de vot și aflarea unor persoane neautorizate, inclusiv a celor care au îndemnat alegătorii pentru cine să voteze.

Astfel, Promo-LEX susține că a constatat 11 cazuri de încălcare a secretului votului, în special prin fotografierea buletinelor de vot. În alte 9 situații, observatorii au raportat aflarea unor persoane neautorizate pe teritoriul secțiilor de votare și în preajma birourilor. Totodată, asociația susține că a înregistrat și cinci cazuri de întrerupere a filmărilor în secții, motivul fiind deficiențe tehnice. De asemenea, au fost raportate două cazuri de transportare organizată a alegătorilor și un caz de insultă la adresa membrilor unui birou.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.