VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Poliția a raportat CEC-ului 23 de incidente, inclusiv cazuri de corupere a alegătorilor

Inspectoratul General al Poliției a raportat Comisiei Electorale Centrale 23 de incidente înregistrate în interiorul birourilor electorale, dar și în preajma secțiilor. Printre acestea se numără și două cazuri de bănuială de corupere a alegătorilor.

De asemenea, Poliția a mai sesizat și șapte cazuri ce țin de agitația electorală, cinci cazuri de transportare organizată a alegătorilor, trei cazuri de fotografiere a buletinului de vot și șase situații privind încălcări ale procesului electoral.

Conform prevederilor Codului electoral, agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, administrația publică locală și difuzorii de publicitate au obligația de a înlătura materialele publicitare electorale. Menționăm că interdicția nu se aplică pentru informațiile deja plasate pe internet. De asemenea, difuzorii și distribuitorii de publicitate au obligația de a înlătura/retrage tot afișajul electoral și alte materiale publicitare electorale, excepție făcând materialele elaborate de organele electorale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.