VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectul creării Centrului anti-propagandă ”Patriot”, făcut public

Proiectul privind crearea Centrului de combatere a propagandei ”Patriot”, propus de președinta Maia Sandu, a fost făcut public și urmează să fie supus consultărilor publice. Structura va avea un director ales pentru un mandat de cinci ani, care va conduce un colegiu format din 11 membri.

Candidatura pentru șefia centrului va fi propusă de șeful statului și votată de Parlament. Pe lângă directorul centrului, adjunctul său și alți trei funcționari din conducerea structurii, în colegiu urmează să mai fie desemnați și câte un membru propuși de președintele țării, Parlament și Guvern și trei membri propuși de societatea civilă.

Reprezentanții centrului vor trebui să aibă studii superioare și experiență de minimum cinci ani în așa domenii precum comunicare publică, securitate, apărare, administrației publică centrală, relații internaționale, evaluare și management de risc.

Conform statutului, centru este o autoritate publică independentă finanțată atât din bugetul de stat, cât și din surse externe.

Amintim, ieri, președinta Maia Sandu a propus crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei. Centrul Patriot va avea misiunea de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.