VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Programul Rabla pentru electrocasnice se apropie de lansare

Ministerul Energiei anunță că, zilele următoare, urmează să fie lansat Programul Rabla pentru electrocasnice. În cadrul noului proiect, peste 50 de mii de familii cu venituri modeste din țară vor primi vouchere pentru procurarea noilor aparate de uz casnic cu o economie mult mai mare și cu un impact mult mai mic asupra mediului.

Potrivit programului, voucher-ul va acoperi 80 la sută din costul total al unui aparat electrocasnic mare, cum ar fi un frigider, aragaz electric sau mașină de spălat haine. Beneficiarul va contribui cu diferenta de 20% din contravaloarea obiectului procurat. Proiectul este lansat pentru a reduce consumul de electricitate în gospodăriile unde sunt utilizate electrocasnice vechi.

Programul, care va fi preluat de Agenția pentru eficiență Energetică, este realizat cu sprijinul UE și al PNUD Moldova.

Ministerul Energiei reamintește că, în urma recentelor modificări ale legislației, pe o serie de electrocasnice comercializate în Republica Moldova sunt aplicate noi etichete de eficiență energetică, conforme cu cele din Uniunea Europeană.

Aceste etichete indică în primul rând clasa de eficiență energetică, exprimată printr-o scară de la A la G. Cu cât produsul se află mai aproape de litera A, cu atât consumă mai puțină energie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.