VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-premierul Vlad Filat riscă 7 ani de închisoare. Detalii de la Procuratura Anticorupție

Procurorii au cerut la 19 ianuarie pentru fostul prim-ministru Vlad Filat aplicarea unei pedepse cu închisoare pe un termen de 7 ani, în penitenciar de tip semiînchis. De asemenea, acuzatorul a solicitat încasarea de la Vladimir Filat și trecerea forțată și gratuită în contul statului contravaloarea banilor ce au constituit obiectul spălării banilor în sumă de aproximativ 13 milioane MDL.

La 19 ianuarie au avut loc dezbateri judiciare în cadrul cauzei penale de învinuire a ex-premierului Vladimir Filat, de comiterea infracțiunii de spălare de bani. Cauza penală a fost pornită în august 2015, de către Centrul Național Anticorupție, în baza unei autosesizări.

Ex-premierul Vladimir Filat, este acuzat că în 2013, deţinând funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), fiind persoană publică, cunoscând că prin intermediul lui Ion Rusu, cu care era în relaţii de afinitate, deţine mijloace financiare dobândite prin acţiuni de corupţie din BC ,,Banca de Economii” SA în sumă totală de 12 847 902 MDL, a convertit și a transferat mijloacele financiare, prin intermediul companiilor gestionate de către Ion Rusu, pe contul companiei nerezidente ”GREENBERG QUINLAN ROSNER RESEARCH” LTD în scopul achitării serviciilor de consultanță electorală a campaniei din 2013, prestate în beneficiul PLDM.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani în ianuarie 2019. Vladimir Filat nu și-a recunoscut vinovăția, iar pentru infracțiunea de spălare de bani, riscă pedeapsa cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Ședința a fost amânată pentru 27 februarie 2024, ora 16:15 pentru replici și ultimul cuvînt al inculpatului, informează Procuratura Anticorupție

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.