VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Este o ilegalitate”. Consilier, despre colectarea banilor pentru grupele cu program prelungit propusă de Ceban

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) declara că, ceea ce a propus primarul cu privire la colectarea de bani pentru grupele cu program prelungit, la etapa actuală este o ilegalitate. Potrivit consilierilor PAS, acestea sunt colectări de fonduri ilicite.

Președinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, susține că o astfel de decizie trebuie să fie aprobată de CMC.

„Această decizie, cu privire la colectarea banilor de la părinți pentru grupele cu program prelungit, trebuie să fie luată de Consiliul municipal Chișinău. Sunt foarte curioasă, cine din consilieri va ridica mâna pentru ca acest serviciu să fie plătit de părinți. MAN și PSRM?”, afirmă Zinaida Popa.

Fracțiunea PAS din CMC pledează ca acest serviciu să fie finanțat în continuare din fondul bugetului municipal Chișinău. „Dacă ne vom uni forțele și ne vom solidariza, în continuare vom obține această finanțare așa cum a fost și până acum”, susține consiliera PAS.

Municipalitatea a anunțat astăzi în cadrul ședinței operativă a serviciilor municipale ca programul prelungit în școlile Capitalei să fie achitat integral de părinți. Este vorba despre 360 de lei lunar – pentru programul prelungit de trei ore și 690 de lei – pentru șase ore. Plățile se vor face în baza bonului eliberat de instituție. Copiii din familiile social-vulnerabile vor frecventa grupele cu program prelungit gratuit.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.