VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldovenii, pasivi în cumpărarea poliței de asigurare medicală

Peste 19 de mii de moldoveni au achitat, în primele trei săptămâni din ianuarie, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă. Această cifră este în scădere cu peste 7 mii în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania Națională de Asigurări în Medicină amintește că după 31 ianuarie, statutul de asigurat pentru cetățenii care s-au asigurat în mod individual anul trecut expiră și ei sunt obligați să achite prima de asigurare în sumă fixă.

„Deși perioada legală de achitare a primei în sumă fixă este 1 ianuarie—31 martie, recomandăm ca aceasta să fie plătită inclusiv în luna ianuarie, deoarece după 31 ianuarie, până în momentul achitării, persoanele nu vor fi asigurate și nu vor avea parte de beneficiile asigurării – spitalizare, medicamente, servicii de urgență, intervenții etc. De asemenea, după 31 martie, cetățenii care nu se vor asigura în mod individual în termenul stabilit de legislație vor plăti prima de asigurare în mărime integrală (12 636 de lei), precum şi penalitate pentru fiecare zi de întârziere”, se arată în comunicatul CNAM.

Amintim că, persoanele obligate să se asigure în mod individual beneficiază în primele trei luni ale anului de facilități la achitarea primei de asigurare în sumă fixă. Mărimea acesteia variază de la 1014 până la 4056 de lei, în funcție de categoria din care face parte persoana.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.