VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procuratura a pornit dosar penal pe cazul reținerii ilegale a jurnalistei Viorica Tătaru la Tiraspol

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a pornit o cauză penală, după ce jurnalista Viorica Tătaru și un cameraman a fost reținuți de către reprezentanți ai așa-ziselor structuri de ordine din stânga Nistrului.

Fapta a avut loc în ziua de miercuri, atunci când jurnalista postului „TV8” documenta o manifestare publică în Tiraspol. Atunci, de reporteră și cameraman s-a apropiat un grup de necunoscuți în uniforma așa-numitor „structuri de ordine” ale autoproclamatelor autorități din stânga Nistrului. Aceștia au acționat cu forța, împotriva voinței victimelor, pe care i-au răpit și transportat într-o direcție nedocumentată”, menționează PCCOCS.

Amintim că jurnalista TV8 Viorica Tătaru, reținută astăzi la Tiraspol, a fost eliberată împreună cu jurnalistul Andrei Captarenco. Ei au fost reținuți separat și interogați aproape trei ore de așa-zisele autorități din stânga Nistrului. Potrivit postului de televiziune, cei doi au relatat că au fost impuși să șteargă tot ce au filmat la protestul din stânga Nistrului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.