VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vânzările de băuturi alcoolice au atins un nivel istoric în Rusia

Vânzările de băuturi alcoolice în Rusia au atins un nivel record în 2023, potrivit datelor Serviciului Federal pentru Reglementarea Pieței de Alcool și Tutun. Excluzând berea și alte băuturi slab alcoolice, cum ar fi cidrul și hidromelul, rușii au cumpărat aproximativ 2,3 miliarde litri de băuturi alcoolice. Cifra este cu 4,1% mai mare decât în 2022, când la fel a fost atins un record istoric.

Potrivit Moscow Times, mai mult de jumătate din acest volum, aproximativ 1,2 miliarde de litri, au fost băuturi cu o tărie de peste 9 grade. Vodka rămâne cea mai populară, care a înregistrat o cantitate de 756 de milioane de litri. Această băutură este urmată de cognac, gin, whisky, rom și tequila.

Vânzările de vinuri au crescut cu 5,8% – până la 565 de milioane de litri. De asemenea, rușii au cumpărat 217 milioane de litri de vinuri spumante.

Vânzările de băuturi alcoolice au început să doboare recorduri în 2022, amintește Vadim Drobiz, directorul Centrului de Cercetare a Piețelor Federale și Regionale de Alcool. Potrivit acestuia, creșterea consumului de alcool este tipică perioadelor de criză. Drobiz crede că această tendință va continua cel puțin până la sfârșitul războiului din Ucraina.

Potrivit Biroului federal de Statistică al Rusiei, din 2022 numărul rușilor diagnosticați cu dependență de alcool a început să crească. Au fost identificați în total 54,2 mii de astfel de pacienți. Dintre aceștia, 12,9 mii de persoane au psihoză alcoolică însoțită de halucinații, tulburări de somn și alte simptome.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.