VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Probleme de integritate la examenele de clasa a IX-a: Dan Perciun explică cum va remedia această problemă

Ministrul Educației, Dan Perciun, a adus în atenție problemele de integritate la examenele de clasa a IX-a. Monitorizarea externă a desfășurării examenelor în opt raioane a confirmat că, în multe cazuri, acestea poartă un caracter formal și există mari carențe în modul de desfășurare.

Perciun a declarat, în cadrul emisiunii „Studio politic” de la Vocea Basarabiei, că pentru a remedia aceste probleme, anul viitor vor fi create centre de examinare mai mari, care vor permite o monitorizare administrativă centralizată și o evaluare externă a procesului de examinare.

De asemenea, el a menționat că anul acesta au fost identificate opt instituții unde elevii au făcut poze ale testelor în timpul examenului și le-au postat pe Telegram, indicând o problemă sistemică în anumite raioane. Ministrul a subliniat necesitatea unei reforme pentru a asigura integritatea procesului de examinare.

„Pe lângă frauda care a apărut chiar în ziua examenului, 8 instituții de învățământ în care elevii au făcut poze a testelor din momentul desfășurării examenelor, în câteva raioane, am dat și lista acestor instituții anteriori. În mod normal, având în mediere că ele se subordonează consiliilor raionale, urmează să se desfășoare o anchetă de serviciu, să depistează cine se face vinovat de acea scurgere de informații și de modul în care a fost desfășurat examenul. Îndemnarea noastră a fost din start ca nici măcar să nu se încerce să se pună vina pe copii, pentru că este responsabilitatea directorului și asistenților să desfășoare examenul în așa mod procesul, încât să nu fie posibil de a intra cu telefonul, de a scoate telefonul, de a face poza, de a posta pe Telegram și după aia de a intra pe acel grup de Telegram și a copia în regim live la examen. Din păcate asta s-a întâmplat și cred eu nu doar în aceste 8 instituții”, a punctat Perciun.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.