VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rata de promovare a examenelor de bacalaureat, în creștere. Ministru: Se pune mai mult accent pe calitate

Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că rezultatele la examenul de bacalaureat din acest an sunt mai bune decât cele din anul trecut.

Candidații pot vedea rezultatele și pe platforma bac.gov.md. Rata de promovabilitate a crescut atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei de colegiu.

„Am ajuns acum la o promovabilitate de 89,93% a absolvenților de liceu și de 47,68% a absolvenților de colegiu,” a declarat Perciun în cadrul emisiunii „Studio politic” de la Vocea Basarabiei.

În plus, a subliniat că, în ultimii 10 ani, de când a fost implementată reforma bacalaureatului, s-a observat o îmbunătățire constantă a rezultatelor, ceea ce indică faptul că sistemul educațional s-a adaptat și pune mai mult accent pe calitate.

Perciun a spus că în cazul liceelor, practic, am ajuns la 90%. Sesiunea asta a desfășurat regulamentar ponderea notelor de 8-10 comparabil cu cea de anul trecut. Deci, în sensul ăsta, pentru că noi ne-am discutat despre dificultatea examenului, nu se observă o diferență majoră, cam distribuția notelor este similară cu cea din anii precedenți.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.