VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primarul Kievului cere ajutoare militare de urgență: Vă apărăm și pe voi. Acesta nu e război, e terorism!

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgență noi ajutoare militare de la aliații Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra țării sale, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Acesta este un război al resurselor şi de aceea avem nevoie de sprijin din partea partenerilor noştri”, a declarat Kliciko în cadrul unei emisiuni TV. Ucraina are nevoie urgentă de mai multe sisteme de apărare aeriană, a spus demnitarul. „Nu avem suficiente”, a avertizat Kliciko. Au loc atacuri în fiecare zi şi ruşii distrug infrastructura. „Acesta nu este război, este terorism”, a adăugat el. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a început să pârjolească ţara în aşa fel încât oamenii să nu mai poată trăi aici, pentru că viaţa este imposibilă fără electricitate şi apă, a insistat Kliciko. Ucraina, a subliniat el, luptă şi pentru aliaţii săi. „Vă apărăm pe fiecare dintre voi”, a continuat primarul capitalei Ucrainei.

Numai la Kiev, unde sunt desfăşurate mai multe sisteme de apărare aeriană decât oriunde în ţară, peste 800 de clădiri au fost distruse şi peste 200 de civili au fost ucişi, a spus el. Anterior, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut şi el mai multe arme occidentale pentru a respinge atacurile aeriene ale Rusiei. În ultimele zile, atacurile cu rachete ale Rusiei au distrus mai multe staţii electrice şi au avariat multe linii de tensiune şi alte facilităţi. Regiunea estică Harkov din apropierea graniţei cu Rusia se află în prezent sub un bombardament puternic al Rusiei. Kliciko a apreciat că în prezent nu vede nicio şansă de negociere între Ucraina şi agresorul rus. El a explicat că Rusia încearcă să-i forţeze ţara să vină la masa de negocieri şi să facă compromisuri „încordându-şi muşchi””. Soluţii diplomatice nu sunt în prezent posibile, a spus Kliciko. Pentru moment, singura opţiune este să rămânem pe linia frontului şi să rămânem puternici din punct de vedere politic, a adăugat primarul capitalei. Tot ceea ce le-a rămas în prezent ucrainenilor este să-şi apere ţara înainte să poată avea loc convorbiri de pace. „Nu vedem posibilitatea niciunui compromis”, a subliniat el.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.