VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu face un apel repetat pentru sprijinirea militară a Ucrainei

Apelul șefei statului, Maia Sandu, de pe rețeaua „X”, către ministrul Apărării al Olandei, Kajsa Ollongren, de a livra mai multe mijloace de apărare anti-aeriană Ucrainei a fost mediatizat la nivel național în Ucraina, relatează IPN.

Ukrainska Pravda reproduce apelul Maiei Sandu, sonorizat în cadrul întrevederii cu decizionara din Țările de Jos, de a pune la dispoziția Ucrainei a unui număr mai mare de sisteme de apărare aeriană.

Potrivit datelor oficiale, președinta Republicii Moldova a discutat cu Kajsa Ollongren modalități de consolidare a parteneriatului bilateral de apărare și de consolidare a securității cibernetice. „Evocând faptul că aseară (10 aprilie) o rachetă rusă a distrus cea mai mare centrală electrică din regiunea Kiev, am subliniat nevoia urgentă de mai multe sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina”, a relevat pe rețele Maia Sandu.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după încheierea summitului Inițiativei Trei Mări de la Vilnius, unde a participat și premierul moldovean Dorin Recean, a cerut din nou ajutor de echipamente de apărare anti-aeriană a Ucrainei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.