VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Proiectul creditării de urgență a fermierilor, adoptat de Parlament

Proiectul de lege ce prevede crearea unui mecanism de creditare de urgență a producătorilor de cereale în vederea acoperirii cheltuielilor pentru lucrările agricole din această primăvara a fost votat de Parlament în lectura a doua.

Documentul prevede că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, vor stabili mecanismul de acordare a garanțiilor financiare, precum și condițiile specifice de acordare a garanțiilor pentru creditele contractate de la bănci de întreprinderile micro și mici care cultivă cereale. Garanțiile financiare vor fi emise prin intermediul Fondului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Totodată, este prevăzută interdicția executării sumelor primite de agricultori de către creditorii acestora pentru acoperirea unor datorii anterioare.

Potrivit autorului proiectului, necesitatea elaborării proiectului de lege rezultă din faptul că, în prezent, producătorii agricoli din sectorul cerealier se confruntă cu un șir de probleme provocate atât de factori interni, precum seceta din anii precedenți, cât și de cei externi legați de schimbarea căilor logistice din cauza agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei. În aceste condiții, există riscul ca agricultorii care se ocupă de cultivarea cerealelor să intre în insolvabilitate, iar procesul de însămânțare din această primăvară să fie compromis.

Proiectul de lege pentru susținerea agricultorilor prin facilitarea accesului la credite garantate de stat va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.