VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primăria Chișinău le răspunde protestatarilor: Nu atrageți instituția municipală în jocuri politice și nu manipulați opinia publică

Primăria municipiului Chișinău vine cu o reacție, după ce a fost acuzată de manifestanții Mișcării pentru Popor care au protestat astăzi în fața instituției că ar fi blocat drumurile și că nu ar fi achitat compensații în facturi. Autoritățile municipale neagă acuzațiile și le cere organizatorilor protestului să nu fie atrași în jocuri politice.

Potrivit Primăriei, municipalitatea își continuă activitatea și oferă compensații pentru perioada rece a anului pentru aproximativ 20 de mii de apartamente.

„Pentru sezonul de încălzire 2022-2023 suma estimativă este de 150 milioane de lei, achitată din bugetul municipiului Chișinău. Această sumă este echivalentă cu întreg bugetul municipiului Orhei, de 140 de milioane de lei, pe care îl cheltuiește pentru drumuri, salarii și restul întreținerilor.

Primăria Chișinău respectă dreptul la opinie, dar insistăm ca instituția municipală să nu fie atrasă în jocuri politice. Totodată, solicităm ca organizatorii protestului să nu manipuleze opinia publică”, precizează Primăria Chișinău.

Menționăm că „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte și Partidul „ȘOR”, a organizat marți, 28 februarie, un miting în centrul capitalei, deși au fost interzise desfășurarea mitingurilor și întrunirilor în perioada 28 februarie – 2 martie.

Oamenii legii au format un cordon la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Vlaicu Pârcălab, împiedicând protestatarii lui Șor să se deplaseze spre clădirea guvernului.

Protestatarii au încercat forțarea cordonului format din polițiști pentru a ajunge în PMAN și au drumul central din Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.