VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dorin Recean pleacă în România: Va avea întrevederi cu Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Principele Radu și Majestatea Sa Margareta

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, va efectua miercuri, 1 martie, prima sa vizită peste hotare în România. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

La București, Dorin Recean va avea întrevederi la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Victoria cu omologul său român Nicolae Ciucă, precum și la Palatul Parlamentului, întrevederi bilaterale cu Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a României.

”Oficialii vor discuta subiecte de pe agenda bilaterală pentru aprofundarea relației bilaterale, cu accent pe recuperarea economică și dezvoltarea cooperării domeniul energetic, dar și dezvoltarea proiectelor de infrastructură. Începând cu ora 12:15, prim-miniștrii Dorin Recean și Nicolae Ciucă vor susține declarații de presă, care vor fi transmise în direct pe pagina Guvernului”, anunță Vodă.

Potrivit purtătorului de cuvânt, programul va mai cuprinde o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală, Principele Radu, precum și discuții cu membrii Camerei de comerț și industrie româno-germane.

”În cadrul vizitei la București, premierul va fi însoțit de vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi , și secretarul general al Guvernului, Artur Mija. Totodată, delegația țării noastre va participa la evenimentul festiv al ambasadei Republicii Moldova la București, organizat cu ocazia Zilei Mărțișorului”, mai subliniază Daniel Vodă.

Menționăm că vizita premierului Dorin Recean în România intervine la câteva zile după ce preşedinta Maia Sandu a fost, la rândul ei, la Bucureşti.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.