VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Prima vizită la Chișinău a unui președinte de parlament austriac

Președintele Consiliului Național al Republicii Austria, Wolfgang Sobotka, va efectua o vizită oficială la Chișinău. Este prima vizită în Republica Moldova a unui președinte de parlament al Austriei în cei 31 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-austriece.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, speakerul austriac va avea marți, 16 mai, întrevederi cu conducerea țării – Președintele Republicii Moldova, Maia  Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Prim-ministrul Dorin Recean.

La Parlament, oficialul austriac se va mai întâlni cu vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, și cu membrii Grupului de prietenie cu Republica Austria.

Agenda vizitei oficiale mai include întrevederi cu viceprim-miniștrii, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și cu reprezentanții Comunității evreiești din țara noastră și cu cei ai Fundației Concordia din Chișinău.

În cadrul vizitei oficiale vor fi abordate subiecte de actualitate, printre care oportunitățile de intensificare a cooperării dintre țara noastră și Republica Austria, situația de securitate din regiune și parcursul european al Republicii Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.