VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În 2022, valoarea contractelor de leasing a scăzut cu 13%

Valoarea contractelor de leasing, semnate de moldoveni și firmele din țară, a fost de aproximativ 1,5 miliarde de lei, în scădere cu 13% față de 2021. În proporție de 97 la sută, cetățenii noștri apelează la companiile de leasing pentru a-și cumpăra mașini.

Astfel, în 2022, suma totală contractată pentru a lua o mașină în leasing a fost de peste 1,4 miliarde de lei, după care urmează utilaje – 24 de milioane de lei și imobile – 26 de milioane de lei.

Față de anul 2019, valoarea acestor contracte a scăzut cu aproximativ 400 de milioane de lei. În aproximativ 60 la  sută din cazuri, termenul de achitare convenit este de la trei până la cinci ani.

În 2022, valoarea mijloacelor fixe acordate în leasing persoanelor fizice a fost de peste 786 de mil. lei, sau 53% din total, iar întreprinderilor şi organizațiilor – 689 de mil. lei, sau 47% din suma totală.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.