VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima reacție a Veronicăi Dragalin, după scandalul cu diploma din SUA

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a venit cu o reacție după ce astăzi, Ministerul Educației a confirmat că diploma din SUA a acesteia a fost echivalată după numirea în funcție, dar nu până la depunerea dosarului de participare la concurs, așa cum prevede legea.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Veronica Dragalin dă asigurări că are toate studiile, diplomele și experiența profesională necesară pentru deținerea funcției de șef al Procuraturii Anticorupție.

Recunoscătoare pentru oportunitatea de a mă adresa întregii audiențe internaționale la conferința plenară GlobENetwork ca reprezentant al Republicii Moldova în lupta cu corupția și efortul de a recupera bunurile infracționale în interesul statutului și a cetățenilor. Sunt și mai optimistă astăzi că vom reuși în acest angajament doar cu aportul omologilor noștri din alte țări și organizațiile internaționale care depun un efort enorm să ne ajute în acest proces. Vă asigur că am toate studiile, diplomele și experiența profesională necesară pentru deținerea acestei funcție cheie în lupta pentru justiție, dreptate și un stat de drept în Republica Moldova”, a scris Veronica Dragalin.

Menționăm că diploma de studii din SUA, prezentată de Veronica Dragalin la concursul din primăvara anului 2022 a fost echivalată abia în octombrie 2022, după ce aceasta a intrat în funcția de șef PA.

Între timp, un document, cu o vechime de un an al Consiliului Superior al Procurorilor, publicat abia acum, ar demonstra că Veronica Dragalin nu are studiile necesare pentru a fi șefă a Procuraturii Anticorupție. Este vorba despre o opinie separată semnată de trei membri ai CSP, Eduard Varzar, Angela Motuzoc și Inga Furtună, referitoare la rezultatele concursului din 2022.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.