VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, întrevedere cu șefa USAID: Sprijinul americanilor ne ajută să depășim crizele

Programele USAID au sprijinit Republica Moldova în depășirea crizelor din ultimii ani. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit la Washington cu administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID), Samantha Power.

”Nu cred că există vreo localitate din Republica Moldova, care nu a beneficiat direct sau indirect de proiecte realizate de USAID cu sprijinul poporului american. Chiar în acest zile, adjuncta doamnei Power se află la Chișinău și a lansat mai multe programe, lucru pentru care mi-am exprimat recunoștința. De exemplu, a fost lansat un nou proiect USAID de reformă a justiției și combatere a corupției, care va sprijini eforturile Guvernului Republicii Moldova de a implementa reforma justiției și promova angajamentele sale de combatere a corupției”, se arată într-un mesaj al lui Igor Grosu.

Șeful legislativului a reamintit și despre Memorandumul cu Ministerul Energiei, care va permite Republicii Moldova, pe termen lung, reducerea consumului de energie.

”Avem investiții importante în proiecte ce țin de tineri, în industria creativă, industria ușoară, industria turismului și agricultură. Grație inclusiv a suportului partenerilor americani, am făcut față celei mai grave crize energetice de până acum și am gestionat criza refugiaților”, a mai declarat Igor Grosu, care a precizat că Samantha Power și-a reiterat angajamentul USAID de a susține Republica Moldova în procesul de integrare europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.