VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prima Ediție a Galei Premiilor Patrimoniului Cultural

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău sprijină organizarea primei ediții a Galei Premiilor Patrimoniului Cultural, prin acordarea Premiului ICR Chișinău pentru Cercetare. Manifestarea urmează să se desfășoare joi, 18 aprilie 2024, ora 18.00 la Palatul Republicii din Chișinău.

Gala Premiilor Patrimoniului Cultural este un eveniment festiv în care se vor recunoaște și celebra contribuțiile extraordinare ale persoanelor și organizațiilor care au dedicat timp și energie protejării, reabilitării și valorificării moștenirii culturale de pe aceste meleaguri. Un juriu format din personalități culturale valoroase. Este vorba despre Sergiu Musteață , arheolog, doctor în istorie, profesor universitar, expert în domeniul patrimoniului cultural, Silviu Tabac, istoric, doctor în istorie, conferențiar cercetător, heraldist de stat al Republicii Moldova, șeful Cabinetului de heraldică din cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Ion Ursu, arheolog, doctor în istorie, conferențiar universitar, director al Institutului Patrimoniului Cultural.

La eveniment va fi și Monica Babuc, directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, care va înmâna câștigătorului premiul ICR.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.