VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Prigojin este contrazis. Peskov și armata Moscovei infirmă că Wagner a cucerit orașul Soledar

Conducătorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat recent cucerirea „întregului teritoriu al Soledar". Acesta a fost contrazis nu doar de ucraineni, dar și de armata rusă, care a transmis că bătălia continuă. Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat împotriva anunțurilor premature privind capturarea orașului.

Dmitri Peskov, a avertizat împotriva anunțurilor premature privind capturarea orașului ucrainean Soledar din estul Ucrainei. El a declarat că există o „dinamică pozitivă" în oraș, dar nu a spus că forțele ruse au controlul total asupra orașului, așa cum a afirmat liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Totodată, Ministerul rus al Apărării a declarat că unitățile aeropurtate au blocat părțile de nord și de sud ale Soledar, scrie CNN, citat de digi24.ro. Şeful grupării paramilitare Wagner Evgheni Prigojin revendicase miercuri cucerirea „întregului teritoriu al Soledar".

„Unităţi aeropurtate ruse au blocat părţile dinspre nord şi sud ale Soledar. Forţele aerospaţiale ruse lovesc bastioane inamice. Forţele de asalt se bat în oraş", a transmis Ministerul Apărării rus într-un comunicat, în timp ce trupele Moscovei încearcă de mai multe săptămâni să cucerească acest mic oraş din regiunea Donețk, în pofida pierderilor enorme de soldați ruși.

Potrivit mai multor analişti, există o concurenţă feroce între grupul Wagner şi armata rusă. Kremlinul a salutat de asemenea progresele înregistrate de forţele ruse în operaţiunea lor în jurul Soledar, vorbind de o „dinamică pozitivă", dar fără să confirme capturarea oraşului, anunţată anterior de grupul de mercenari Wagner.

"Să nu ne grăbim, să aşteptăm rapoarte oficiale", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a admis pierderi grele de partea rusă. "Chiar dacă succesele tactice sunt importante, ele au preţ ridicat, sunt câştigate cu preţul eroismului fantastic al luptătorilor noştri", a spus oficialul.

Potrivit analiștilor, ocuparea de către Rusia a orașului Soledar și a uriașelor sale mine de sare ar avea valoare simbolică, militară și comercială pentru Rusia. Totodată, localitatea Soledar, face parte din linia de apărare ucraineană din faţa zonei urbane Sloviansk şi Kramatorsk, în regiunea Donbas.

Potrivit Reuters, dacă Rusia reușește să captureze orașul Soledar, probabil că ar putea folosi această poziție pentru a-și intensifica atacul asupra Bakhmut. De asemenea, ar putea încerca să atace din spate pozițiile Ucrainei pentru a încercui orașul.

Citește și: Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că oraşul Soledar din estul Ucrainei a fost cucerit de oamenii săi, potrivit informaţiilor furnizate de agenţiile de presă ruse.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.