VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Liderul grupului de mercenari Wagner a anunţat cucerirea oraşului Soledar

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat marţi seara că oraşul Soledar din estul Ucrainei a fost cucerit de oamenii săi, dar că luptele continuă, potrivit informaţiilor furnizate de agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Ucraina a spus mai devreme în marți că forțele sale din Soledar încă rezistă, în ciuda atacului rusesc.

Un grup de soldaţi ucraineni continua să fie încercuit în centrul acestui oraş cheie, a mai spus Evgheni Prigojin.

„Numărul prizonierilor de război va fi raportat mâine", a adăugat el.

Soldaţilor ucraineni încercuiţi li s-a dat un ultimatum să se predea până la miezul nopţii, a anunţat pe Telegram grupul Wagner, fără a oferi alte informații.

Dar comentariul lui Prigojin că luptele au continuat în centrul Soledar a sugerat că controlul rusesc este incomplet, în ciuda declarației sale că tot orașul este capturat de Wagner.

Ocuparea de către Rusia a orașului Soledar și a uriașelor sale mine de sare ar avea valoare simbolică, militară și comercială pentru Rusia.

Localitatea Soledar, ţintă a unor atacuri susţinute şi puternice din partea forţelor ruse în ultimele zile, face parte din linia de apărare ucraineană din faţa zonei urbane Sloviansk şi Kramatorsk, în regiunea Donbas. Din punctul de vedere al Rusiei, cucerirea acestei zone ar fi un pas semnificativ spre a prelua controlul asupra întregii regiuni Donbas.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.