VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Prigojin anunță că peste cinci mii de prizonieri se întorc în Rusia după ce și-au încheiat contractul cu grupul Wagner

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat sâmbătă că peste 5.000 de prizonieri și-au încheiat contractul cu organizația și au fost grațiați după ce au servit în forțele ruse timp de șase luni, relatează CNN.

„În acest moment, peste 5.000 de oameni și-au încheiat contractul cu PMC Wagner și au fost grațiați”, a spus Prigojin într-un mesaj audio publicat pe canalul său Telegram. „Procentul de persoane care au recidivat în cursul lunii este de 0,31, adică de 10-20 de ori mai mic decât cifrele standard înainte de operațiunea specială”, a mai spus el.

Armata privată a lui Prigojin s-a bazat în mare măsură pe recrutarea condamnaților din închisorile rusești, cu promisiunea unei grațieri gratuite și a unei compensații bănești dacă supraviețuiau șase luni pe câmpul de luptă. Grupul a încetat acum să mai recruteze din închisori. Săptămâna trecută, grupul transmitea că recrutează încă 30.000 de luptători și și-a concentrat eforturile pe cluburi sportive și săli de sport.

Ministerul Apărării de la Londra transmitea că grațierea a mii de mercenari va afecta puternic grupul lui Prigojin, slăbindu-l semnificativ, în condițiile în care deja se confruntă cu probleme după ce Kremlinul i-a interzis să mai recruteze pușcăriași.

Timp de luni de zile, mercenarii lui Prigojin au dus lupte grele împotriva ucrainenilor la Bahmut, un oraș din estul Ucrainei cu o importanță strategică, și mai ales simbolică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.