VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prețul gazelor naturale europene a scăzut la 190 de euro/MWh, după anunțul Comisiei Europene

Prețul gazelor naturale europene a scăzut la 190 de euro/MWh, minimul ultimelor șapte săptămâni, după anunțul Comisiei Europene că pregătește un plan de atenuare a crizei energetice.

Cotația de referință pentru gazele naturale europene este în scădere pentru a treia ședință de tranzacționare consecutivă, arată Trading Economics. În prezent, se situează în jurul valorii de 190 de euro/MWh, nemaiatinsă de șapte săptămâni. 

Comisia Europeană a anunțat încă de săptămâna trecută că pregătește măsuri pentru atenuarea crizei energetice, iar miercuri va prezenta o versiune a planului mai moderată, care presupune reducerea obligatorie a consumului de energie, impozitarea profitului obținut de companiile din domeniu sau ajutoare de stat pentru întreprinderile din domeniu aflate în dificultate.

De asemenea, depozitele UE de gaze naturale sunt în prezent umplute la 84% din capacitate, iar ritmul de înmagazinare a fost unul mult mai rapid decât cel anticipat, fapt ce a influențat cotația.

Însă rămân în continuare incertitudini legate de reluarea livrărilor din Rusia prin gazoductul Nord Stream 2, care au fost sistate pe termen nedefinit. Din această cauză, prețul gazelor europene a deschis săptămâna trecută în creștere cu 30%, la 280 de euro/MWh.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.