VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președinția a reamintit despre contribuția Norvegiei la procurarea gazelor pentru R. Moldova

Șefa statului, Maia Sandu, a mulțumit autorităților norvegiene pentru sprijinul financiar acordat pentru procurarea de până acum a gazelor naturale. Este vorba despre o asistență de 35 de milioane de euro.

Subiectul a fost abordat de președintele R. Moldova a în cadrul unei întrevederi cu ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide.

„În contextul crizelor din ultimii doi ani, Norvegia a demonstrat o solidaritate deosebită față de Moldova, sprijinind eforturile țării noastre în ceea ce privește găzduirea refugiaților ucraineni și consolidarea securității energetice. Președinta a apreciat în mod special asistența nerambursabilă în valoarea de 35 de milioane de euro acordată de către Norvegia pentru achiziționarea gazelor naturale. Acest ajutor a jucat un rol important în protejarea cetățenilor Republicii Moldova de impactul prețurilor mari la energie”, se arată într-un comunicat al Președinției.  

În 2023, R. Moldova a semnat un acord de liber schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb din care face parte și Norvegia. Odată ratificat de Oslo, acordul va oferi noi oportunități economice pentru sectorul privat din Moldova. Reamintim, la Summitul Comunității Europene din iunie 2023, Norvegia anunța o susținere financiară nerambursabilă de 50 de milioane de euro pentru ca R. Moldova să facă față crizelor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.