VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele României, la întrevedere cu Joe Biden: Analizăm trimiterea unui sistem Patriot către Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, în SUA, că în Ucraina e nevoie de sisteme de apărare antiaeriană și că a existat o discuție intensă despre cine le poate oferi, fiind întrebată și România. Liderul de la Cotroceni a adăugat că a vorbit despre acest subiect și cu Joe Biden și că va trebui să discute în Consiliul de Securitate de la București pentru a găsi o soluție. Totodată, a mai adăugat că „e inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană”. 

Există nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate și în ultimele săptămâni e o discuție destul de intensă despre cine le poate oferi. România dispune de astfel de sisteme și atunci am fost întrebați și noi”, a declarat Iohannis, potrivit Digi24.

Președintele a mai adăugat că „este inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană”. 

„Și Biden a adus asta în discuție și am zis că sunt deschis să discutăm astfel de chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem pune problema, ce putem să oferim și ce putem să primim în schimb, pentru că e inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană.Cred că vom găsi o soluție. E vorba doar de un singur sistem Patriot. Unul e funcțional, care va rămâne în România, celelalte care sunt în faze avansate de operaționalizare și despre unul dintre acesta era vorba”, a mai spus Iohannis. 

Liderul de la București a mai explicat că „România stă extraordinar de bine cu decizia de 2,5% din PIB pentru apărare”.

„Sunt mulți aliați care sunt foarte departe chiar de 2%. În măsura în care tensiunile cresc, discuția se va relua și va fi nevoie și asta am spus-o și în discuția cu președintele Biden, trebuie să fim foarte lucizi și să vedem că industriile noastre de apărare trebuie să crească producția, altfel nu putem să facem față acestei situații”, a conchis Klaus Iohannis.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.