VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită oficială la Paris. Demnitarul va avea întrevederi cu șefi ai Parlamentului Franței

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se va afla în următoarele două zile în Franța, acolo unde se va întâlni cu șeful Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, și cu președintele Senatului din Parlamentul de la Paris, Gerard Larcher.

Igor Grosu va avea discuții și cu șefa Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale franceze, Delphine Lingemann. Subiectele discutate în cadrul întrevederilor se vor referi la agenda europeană a Republicii Moldova și susținerea oferită de statele UE în implementarea acesteia, consolidarea cooperării parlamentare moldo-franceze și stimularea investițiilor europene.

Președintele Parlamentului va discuta și cu moldovenii stabiliți în Franța. Igor Grosu va vizita o afacere deținută de o familie de moldoveni stabiliți în orașul francez Montreuil, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Din componența delegației care îl va însoți pe șeful legislativului în Franța fac parte șefa Grupului de prietenie cu Franța, Marcela Adam, și Ersilia Qatrawi, membru a acestui grup.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.