VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gimnasta moldoveancă Emily Beznos a obținut premiul „Shooting Star” la Campionatul European de Gimnastică Ritmică

Reprezentanta Republicii Moldova la cea de a 40-a ediție a Campionatul European de Gimnastică Ritmică, desfășurat la Budapesta, Emily Beznos, a fost desemnată drept noua stea a gimnasticii ritmice. Sportiva noastră a obținut prestiogiosul premiu „Shooting Star” acordat de SmartScoring, partenerul general al Uniunii Europene de Gimnastică. Distincția i-a fost înmânată de directorul companiei Kamran Ramazanov, transmite ziua.md.

Premiul Shooting Star a fost instituit în anul 2018 și se acordă gimnastelor care se evidențiază nu doar prin abilitățile sportive, ci au și o istorie de viață remarcabilă și reprezintă un model demn de urmat și sursă de inspirație pentru gimnaste, dar și pentru societate în general.

„Emily Beznos își propune cu adevărat să inspire prin propriul exemplu. Ea nu este doar o gimnastă de top, ci și o savantă desăvârșită și o susținătoare a puterii fetelor. Și toate astea la doar 17 ani! Fiind acceptată în universitate la doar 14 ani, Emily a absolvit Universitatea de California (UCLA) în 2022 la vârsta de doar 16 ani, devenind unul dintre cei mai tineri absolvenți din istoria acestei prestigioase universități, obținând o diplomă de licență în Științe Cognitive.

În prezent, studiază psihologia clinică, iar în viitor, ea dorește să-și continue studiile în inteligență artificială și medicină. Întrebată care este scopul ei în viață, ea răspunde clar: „În încercarea mea de a inspira alte fete să urmeze studiile în domeniile STEM (științe), voi colabora cu organizații care oferă mentorat, asistență și sprijin femeilor în STEM și voi lucra la abilitarea femeilor lideri în știință și tehnologie”. Ești cu adevărat impresionantă, Emily, cu siguranță meriți acest premiu! Felicitări!”, așa a fost prezentată gimnasta din R. Moldova, în cadrul ceremoniei de premiere.  

Emily Beznos este campioana Republicii Moldova la gimnastică ritmică, la categoria senioare, iar din începând cu anul 2023 a reprezentat Republica Moldova la cele mai importante evenimentele sportive, precum Campionatul European de la Baku (2023), Campionatul Mondial de la Valencia (2023), Cupa Europeană de la Baku (2024), precum și toate cupele mondiale de gimnastică ritmică.

La Campionatul European de Gimnastică Ritmică de la Budapesta, Emily Beznos a participat cu programul întreg de 4 exerciții – cerc, minge, măciuci și panglică. Deși nu a reușit calificarea în finale, sportiva noastră s-a remarcat prin expresivitate și o pregătire tehnică foarte bună.

Din lotul Republicii Moldova la Campionatul European de Gimnastică Ritmică de la Budapesta au mai făcut parte senioarele Gloria Motricală și Veronica Șturmilova, precum și junioarele Polina Bulat și Daria Sliusarenco. Cel mai bun rezultat a fost înregistrat de Polina Bulat, care s-a clasat pe locul 11 la exercițiul cu mingea, înregistrând cel mai bun rezultat pentru Republica Moldova la Campionatele Europene din ultimii ani.

La Campionatul European de Gimnastică Ritmică, desfășurat în perioada 22-26 mai 2024, au participat peste 300 de sportive din 40 de țări.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.