VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Finanțelor anunță cheltuieli mai mici de la începutul anului. Luna aprilie s-a încheiat cu un deficit de peste 4 miliarde lei

Veniturile la bugetul de stat au crescut în primele patru luni ale an, anunță Ministerul Finanțelor. Potrivit instituției, acestea au fost de 21 de miliarde de lei, cu aproximativ 965 de milioane de lei, sau cu 4,8%, mai mult, decât în aceeași perioadă a anului 2023.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă aproape 9,7 miliarde lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – circa 11,9 miliarde lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, pe de altă parte, cheltuielile bugetului de stat au constituit puțin peste 25 de miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mici cu 1,5% sau cu puțin peste 393 de milioane de lei.

Ministerul Finanțelor mai precizează că executarea bugetului de stat, la finele lunii aprilie a anului curent, s-a încheiat cu un deficit în sumă de aproape 4,1 miliarde lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.