VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noua senzație a gimnasticii românești. La 15 ani, Amalia Lică a câștigat 4 medalii de aur la Campionatul European de Gimnastică Ritmică

O gimnastă româncă de 15 ani a uimit Europa. Amalia Lică a câștigat patru medalii de aur în două zile de concurs la Campionatului European de Gimnastică Ritmică de la Budapesta. Senzație a făcut și echipa României care este noua Campioană Europeană la junioare.

Cea mai valoroasă sportivă de la Campionatele Europene de Gimnastică ritmică pentru junioare, Amalia Lică, nu se aștepta să câștige patru medalii. Amalia Lică: Nu neapărat că mă așteptam la aur, dar îmi doream și m-am dus cu gândul la acest concurs să mă simt bine și să mă distrez pentru că am făcut la antrenament tot ce se putea face ca să ajungem la acest concurs și să fie totul bine și nu mă așteptam bineînțeles să iau atâtea medalii, dar sunt binevenite. Amalia a obținut aurul la proba cu echipe alături de colega Lisa Garac, de doar 13 ani. După prima zi de competiții, Amalia a câștigat alte trei medalii de aur, la cerc, măciuci şi panglică, ajungând cvadruplă campioană europeană de junioare. Antrenată de Adriana Mitroi, Amalia Lică are 15 ani și face gimnastică ritmică de aproape 10 ani, iar visul este să fie campioană și la seniori. Amalia Lică: În momentul de față o să începem pregătirea pentru seniorat pentru că la anul o să intru și eu la senioare și sper să fie la fel de bine cât a fost și la zi junioare, să reușesc să mă fac văzută și la senioare. Visul meu este să particip la olimpiada din 2028. Amalia a cunoscut succesul și în urmă cu doi ani, când a luat o medalie de aur și una de bronz la Campionatul European de la Tel Aviv.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.