VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evghenia Guțul „a pupat ușa” Guvernului. Bașcanul nu a fost invitat la ședința de creare a unui consiliu de dezvoltare a Găgăuziei

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, afiliată fugarului Ilan Șor, s-a pomenit astăzi într-o ipostază rușinoasă, după ce a rămas după ușă în timp ce la Guvern avea loc ședința Consiliului de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia. Și asta pentru că ea a venit neinvitată. Ulterior, ea a declarat jurnaliștilor că a stat pe hol câteva minute, după care a decis să plece înapoi la Comrat, transmite deschide.md.

„Avem dreptul să contestăm această ședință, pentru că nu au fost respectate toate procedurile de desfășurare a acestui Consiliu”, a menționat Guțul.

Între timp, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, afirmă că astăzi, la minister, a avut loc ședința de constituire a Consiliului de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia.

Potrivit ministrului, în calitate de președinte al acestui Consiliu a fost ales Serghei Anastasov, primar al orașului Comrat, iar vicepreședinte – primarul din Vulcănești, Nicolai Posmac.

„În ultimii 3 ani, peste 190 de milioane de lei au fost alocați pentru proiectele de dezvoltare regională și locală (Satul European) în raioanele Comrat, Vulcănești și Ceadîr-Lunga. Vom continua să susținem proiectele pentru oamenii din satele și orașele din regiune”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Scandalul între autoritățile de la Chișinău cu bașcanul Găgăuziei a început încă din perioada electorală în autonomie. Cei de la Chișinău au acuzat-o pe Evghenia Guțul că ar acționa în interesul grupării criminale a lui Ilan Șor, și nu în interesul găgăuzilor de rând. La fel, nici până astăzi Evghenia Guțul nu a fost numită în componența Guvernului. Și asta pentru că, susțin autoritățile publice centrale, Evghenia Guțul ar avea grave probleme de integritate și dosare de corupție, care sunt în curs de anchetă la Procuratură.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.