VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, ministrul de Externe de la Teheran și alți funcționari, morți în urma accidentului de elicopter din 19 mai

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe de la Teheran au murit în accidentul de elicopter din provincia iraniană Azerbaidjanul de Est. Cabinetul de la Teheran a promis că guvernarea nu va fi afectată.

Guvernul iranian a emis o declarație prin care asigură publicul că guvernarea nu va fi afectată, în ciuda decesului președintelui țării și al ministrului de externe, relatează agenția iraniană de stat Irna și postul britanic Sky News. Miniștrii au prezentat condoleanțe pentru moartea președintelui Raisi, a ministrului de externe Hossein Amirabdollahian, a guvernatorului provinciei Azarbaijan de Est, Malek Rahmati, Mehdi Mousavi, a șefului echipei de pază a lui Raisi, și a altor oficiali care îi însoțeau. La Teheran a avut loc o reuniune de urgență a cabinetului în momentul în care presa de stat a făcut anunțul privind decesele, luni dimineață. Agenţia de presă de stat IRNA a transmis că Raisi zbura cu un elicopter de fabricaţie americană Bell 212.
Echipele de salvare s-au luptat toată noaptea cu viscolul şi terenul dificil pentru a ajunge la epavă la primele ore ale zilei de luni.

Anterior, postul naţional a oprit toate programele obişnuite pentru a difuza rugăciunile care se ţin pentru Raisi în toată ţara. Mai multe ţări şi-au exprimat îngrijorarea şi au oferit asistenţă în orice operaţiune de salvare.

Casa Albă a declarat că preşedintele american Joe Biden a fost informat cu privire la informaţiile despre accident. China a spus că este profund îngrijorată. Uniunea Europeană a oferit tehnologie de cartografiere prin satelit de urgenţă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.